Запечений гусак в духовці – страва, здавна славиться своїм чудовим смаком і радує гурманів всіх віків. Насамперед, птах вимагає правильної підготовки, яка проводиться протягом 1-2 днів. Якщо ви купили замороженого гусака, спочатку його потрібно розморозити, а якщо свіжого – випатрати. Після цього гусак выгладывается на плівку, на якій з нього акуратно і прискіпливо, з допомогою пінцета, видаляються всі мініатюрні залишки пір’я. Іноді навіть добре оброблені перед продажем гуси всі потребують і в цій додатковій обробці.

Після цього від кожного крила ножицями відрізають перша фаланга, видаляється видимий жир. На грудці шкіра проколюється, і гусак поміщається шиєю вниз в каструлю з киплячою водою на одну хвилину і обсушивается з допомогою рушники. Після цього птах натирається сумішшю солі і перцю, можна додати пряні трави.

Фарширувати можна будь-якими продуктами. Маса, якою гусак фарширується, повинна залишатися пухким, інакше їй буде нікуди рости. Після наповнення птах зашивається і сідає в розігріту до максимуму піч, температуру в якій потрібно після цього знизити до 150-160 градусів. Випікання триває до 1.5 годин, до прозорості випливає з проколеної спицею ніжки соку.