Навіть традиційні страви, смак яких нам вже давно відомий, можна урізноманітнити. Для цього необхідні деякі продукти, а також дещиця творчого мислення. Багато шеф-кухарі відомих ресторанів щоб надати приготовленої їжі особливу пікантність, покладаються на рецепти соусів, сирні соуси і багато інших з подібної категорії. За їх словами, навіть звичайна смажена картопля, приправлена соусом, придбає досить екстравагантний вигляд і смак.

Також можна спробувати поекспериментувати з різними спеціями, додаючи їх як в сиру їжу, приготовлену. Щоб зрозуміти, яка, наприклад, із запашних трав краще всього підійде до м’яса, вдихніть її аромат і уявіть смак м’яса, якщо вони поєднані, то можете без побоювання класти зелень у каструлю. Такого принципу роботи дотримуються деякі французькі кухарі, які цінуються на весь світ своїми вишуканими стравами.

Постарайтеся пригадати, які продукти харчування ви ще не пробували. Це допоможе вам скласти меню на день, а може навіть на тиждень. Тим самим ви порадуєте не тільки себе, але і своїх домочадців. Є ще один варіант урізноманітнити свій раціон, який, до речі, корисний усім тим, хто має зайву вагу і хоче позбутися від нього. Спосіб полягає у відмові від солі. Так, просто не соліть їжу! На перших порах вона вам здасться прісним, але при цьому ви допоможете своєму організму, позбавитися від зайвої води і скинете автоматично вагу.