Є пам’ятки, які стоять посеред вулиць – це будівлі, пам’ятники. Але кожне місто має ще кілька своїх візитних карток, які помітити трохи складніше. До них відносять всі продукти і сувеніри, характерні для цієї місцевості. Окремої уваги заслуговують гастрономічні делікатеси, а якщо мова йде про францію, то їх кухня не тільки смачна, але ще і сильно змінюється залежно від провінції.

Тури в Прованс будь-якої людини порадують найсмачнішими стравами, тому що кожен ресторан користується травами, що ростуть на цій території – прованськими. Але є одне особливе блюдо, яке прагнуть спробувати всі, хто відвідує узбережжі Франції, особливо Марсель. Буйабес – це рибна юшка, яку варять вже багато років. За весь час приготування початкові рецепти забулися, тому страва кожен ресторан готує по-своєму, і вони конкурують між собою за право подавати «справжній» буйабес.

Це не звичайна вуха. Обов’язковими інгредієнтами для рибальської юшки стануть кілька сортів риб. Риба вибирається для страви тільки наисвежайшая. Так що для будь-якого закладу цей пункт меню стане справжньою перевіркою на якість продуктів, що поставляються. Готують юшку на повільному вогні з додаванням шафрану, прованських трав. Зараз вуха стала перевіркою і майстерності кухарів. Середземне море дає багато риби, на недолік цих інгредієнта поки ніхто не скаржився.

Відпочинок в Марселі обов’язково завжди включає знайомство з місцевою кухнею. До складу буйбеса входить більше двадцяти інгредієнтів, якщо вважати і густий соус руй, що подається разом з ним. Велика частина інгредієнтів відрізняється в кожній родині, ресторані. Але є і кілька обов’язкових продуктів – це три сорти риби. Риба-скорпіон мешкає в каланках, вона містить багато кісток, але без неї юшку не звариш. Крім того, прийнято додавати морського півня і морського вугра.

Марсель славиться великою кількістю ресторанів, які подають цю страву. В кожному закладі буйабес свій, так що можна пробувати його в різних місцях, шукаючи найсмачніший для вас. Є декілька найбільш популярних місць, на які вам можуть вказати місцеві жителі.

Якщо ви хочете з’їсти саме буйабес, то його краще замовити по телефону. Приготування – важкий і довгий процес, але у такому разі кухаря встигнуть все підготувати до вашого прибуття. Краще всього замовляти його на кілька людей. Ще одним критерієм хорошого страви стане ціна. Найсмачніші і справжні страви коштують не менше €40. Якщо хтось агітує вас відвідати ресторан і спробувати vrai bouillabaisse, то знайте, що за €20 ви отримаєте звичайну вуха.

Тури в Марсель можна поєднати з походом в Grand Bar des Goudes, де страву подадуть згідно з усіма правилами (рибу і бульйон окремо), Chez Fonfon з багатим меню і красивим видом на море, Miramer, розташованому практично в Старому порту, або Chez Madie з наваристими бульйонами, де замовлення обов’язково роблять заздалегідь. Саме ці заклади найбільш популярні і туристів і місцевих жителів.

Стаття надана сайтом – mvoyage.ru