Угорщина – одна з тих неповторних країн, які зберегли чарівність Середньовіччя, затишок тихих вулиць і маленьких кафе, а також самобутню культуру. Тури в Угорщину користуються попитом не тільки у громадян СНД, але й у досвідчених європейців, яким порядком набридли однотипні пляжі Іспанії та Франції.

Серед інших визначних пам’яток Угорщини ми рекомендуємо ознайомитися з місцевою кухнею. Тут вміло поєднують м’ясо з великою кількістю овочів і пряних трав. Славляться угорці також відмінними молочними продуктами та кількома видами смачного хліба. Але почати знайомство з цим раєм для гурмана варто саме з гуляшу – національної страви, отримав популярність у всьому світі.

Насправді спочатку гуляш представляв собою м’ясний суп, улюблений пастухами. Його готували у казанах прямо під відкритим небом, і кожне село мала свій особливий рецепт. Традиційно для гуляшу використовують яловичину або баранину, яку тушкують у невеликій кількості води з додаванням свіжої паприки, цибулі, молодої картоплі і головки часнику. В деякі рецепти включають також помідори, але з цим згодні не всі. Одним словом, Угорщину варто відвідати хоча б для того, щоб самому випробувати це дивовижне блюдо.