На сьогоднішній день найбільш популярними запитами в пошукових системах є «рецепти з форелі» і «рецепти з баранини». І це не дивно, адже ці два інгредієнти є найважливішими для здоров’я людини і містять в собі масу корисних речовин, які сприятливо впливають не тільки на загальний стан здоров’я, але і роботу окремих систем.

Баранина є одним з найбільш універсальних видів м’яса у світі. М’ясо отримують з молодих овець у віці до 1 року. Червоне м’ясо має приємний смак. Баранина – це багате джерело білка і вітамінів А, В3, В6 і В12. В мінеральний склад її входять залізо, цинк, фосфор і кальцій. Мікроелементи містять селен, марганець і мідь. Незважаючи на те, баранина містить насичені жири, вони становлять лише 35 відсотків від загальної кількості. Решта 65 відсотків – це мононенасичені або поліненасичені жири, які відносяться до здорових типів жирів.

Корисність баранини:

Білок

Баранина є одним з найбагатших джерел легко засвоюваного білка. 100 грам м’яса містить близько 30 грамів білка. Амінокислоти полегшують виділення енергії з жирних кислот. Ця енергія підтримує різні процеси в організмі.

Вітамін B

B-комплекс вітамінів відіграє важливу роль у метаболізмі білків, вуглеводів і жирів. Баранина забезпечує високий рівень вітаміну В12. Вітамін В12 підтримує різні метаболічні процеси в організмі. Вітамін В12 також допомагає виробляти червоні кров’яні клітини. Це допомагає зменшити рівень шкідливих речовин у крові, таких як гомоцистеїн. Високий рівень гомоцистеїну може призвести до пошкодження кровоносних судин. Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Гомоцистеїн також збільшує ризик розвитку остеопорозу.

Цинк

Баранина є хорошим джерелом легко засвоюваного цинку. Цинк є основним важливим для різних фундаментальних процесів в організмі. Одна з його найбільш важливих ролей – підтримка імунної системи. Він забезпечує нормальне ділення клітин і швидке загоєння ран. Дослідженнями встановлено, що високе споживання цинку сприяє зниженню переломів стегна у літніх чоловіків.

Залізо

Залізо є важливим мінералом, необхідним для формування червоних кров’яних клітин. Воно також підтримує імунну систему. Залізо необхідне для утворення білих кров’яних клітин, які діють як антитіла. Вони допомагають боротися з інфекціями і захищають організм від захворювань.

Селен

Селен має антиоксидантні властивості, які допомагають підвищити імунну систему організму. Він захищає клітини організму від ушкодження вільними радикалами. Селен посилює функцію щитовидної залози і сприяє діяльності різних ефірних ферментів. Він сприяє здоров’ю печінки і запобігає деякі види раку.