В сьогоднішньому розумінні посуд являє собою численні предмети кухонного побуту. З іншого ж боку, посуд являє собою основне прикраса столу. Навряд чи хтось посперечається з тим, що є з красивою і високоякісного посуду набагато приємніше, ніж з якоїсь залізної чи пластмасовою миски.

Весь посуд можна розділити на три основні групи – посуд для приготування їжі, посда для зберігання їжі та посуд для сервірування столу. До посуду для приготування їжі відносяться різні каструлі, сковороди, ковші, сотейники… Посуд для сервірування столу – це різного роду піали, чаші, блюда, салатниці, тарілки, ножі, ложки, виделки, соусниці, келихи, чарки, підстаканники…

Будь найменувань столового інвентарю має свої характеристики, особливості, унікальну історію. На сьогоднішній день всі предмети кухонного побуту можна знайти в кожному магазині посуду.