Промислова переробка продуктів харчування передбачає використання холодильників, які часто являють собою велике приміщення, пристосоване під ці потреби. Якість роботи такого холодильника багато в чому залежить не тільки від потужності компресора, але і дверей! Зокрема їх вибір і установка проводиться суто індивідуальним вимогам.

Отже, двері для холодильних камер бувають відкатними, орними і підйомними. Всередину них закладається ізоляційний матеріал: пінополіуретан, пористий пінопласт. По периметру дверного полотна повинні бути ущільнювачі, що забезпечують щільне прилягання і відсутність можливостей для повітрообміну. До того ж дані ущільнювачі повинні володіти такою характеристикою, як стійкість до жирів і масел. Крім того, ущільнювачі повинні бути знімними.

Конструкційно такі двері можуть застосовуватися навіть в приміщеннях, пристосованих під захист від проникнення газів і інших речовин.

Двері можуть бути зовні і зсередини вкриті сталевими аркушами, на які наноситься спеціальне харчове покриття, а також їх можна замінити на оболонку, виконану з нержавіючої сталі, яка проявляє велику стійкість навіть до агресивних проявів навколишнього середовища.