На сьогодні багато пункти громадського харчування – ресторани, бари і навіть кафе – пропонують своїм відвідувачам страви, приготовані на грилі. Смакові якості їжі багато в чому залежать від обладнання, на якому воно готується. Зокрема, гриль для ресторану повинен мати ряд експлуатаційних особливостей. Які конкретно?!

Має велике значення решітка, на якій, власне, і проводиться готування їжі. Кращими вважаються ті грилі, які мають грати з товстими прутами, або це може бути суцільна поверхня, схожа на деко, але вона обов’язково повинна бути виготовлена з чавуну. Цей матеріал відмінно розподіляє температуру по поверхні, не дозволяючи, наприклад, бекону підгоряти.

Важливо також, щоб жар подавався на решітку знизу вгору, але тут також важлива така особливість, як жароміцність решітки, щоб вона могла витримувати критичні показники температури і при цьому не деформувалася.

Для ресторану слід вибирати гриль, решітка якого дорівнює 3-м кв. м. Це дозволяє одночасно смажити до 70-ти стейків, забезпечуючи своєчасне і швидко виконання замовлень. Сьогодні на ринку пропонуються грилі для ресторанів, що працюють на вугіллі, електроенергії та газу. Який з них вибрати, повинен вибрати сам господар закладу, виходячи зі своїх можливостей.